Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Miért fontos a bor pH mérő használata?

A bor pH mérő által közvetített adatok nagymértékben befolyásolhatják a jövőben palackozandó nedű ízletességét. Úgyhogy, bár ez jóformán bármilyen mérési területen elmondható, a precizitás nem szenvedhet csorbát. Miként biztosítható ez? Egyrészt rendszeres és optimális kalibrálással. Másrészt pedig, az ideális műszer alkalmazásával.

Na, de milyen is az az optimális bor pH mérő?

Az ipari kivitel preferálásával olyan hordozható eszközre szavazhat, ami kézre álló segítőtársává válhat a borminták elemzésénél. A stramm, strapabíró, robosztus kialakításon túl, a cseppállóság megléte sem lehet kérdéses. Ezek a tulajdonságok a megbízhatóság és a biztonságos alkalmazhatóság alappillérei. A több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált eszköz jól látható kijelzővel rendelkezik.

Látszólag a képernyő milyensége részletkérdés, de a gyakorlatban nagyon nem mindegy, hogy mennyire kell hunyorognia ahhoz, hogy leolvashassa az aktuálisan mért adatokat. Ha túlságosan sok idő megy el a kisilabizálásra, az nemcsak dühítő, hanem energiapazarló fejlemény is, egyben. A felhasználóbarát kezelhetőség gyorsaságot, egyszerűséget és könnyedséget jelent.

Az ideális műszer tehát mindezen jellemvonásokat testesíti meg. A bor savtartalmának megállapítása kulcsfontosságú momentum. Sem a túl savas, sem a túl édes variáció nem ideális. Ráadásul ezek az értékek borfajtánként változhatnak. A pontosság és a hozzá fűződő kalibrálás tehát nélkülözhetetlen a sikerhez.

A bor pH mérő hétköznapi embereknek is megtérülő beruházás?

Mindenképpen. Nemcsak hivatásos borászok vehetik hasznát a műszernek. Sőt, nem is csak borászok. Hiszen a pH mérő egyéb minták elemzésére is kiválóan alkalmas.

Tartalomhoz tartozó címkék: bor ph mérő pH mérő