Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Cefre pH mérő nélkül lehet cefrét készíteni, de nem érdemes

A cefre pH mérő a hobbi, illetve hivatásos pálinkakészítők egyik nélkülözhetetlen kelléke. Ahhoz, hogy a karcos nedű alapját adó matéria megfelelő savtartalommal rendelkezzen, folyamatos ellenőrzés szükséges. A pH érték az érési ciklus során állandóan változik, így aztán az átalakulás mértékének detektálásával megragadható az a pillanat, amikor a cefre jellege éppen tökéletes, és megérett a továbblépésre.

A cefre pH mérő terepmunkára teremtetett

Ugyan a pH mérők között találni asztali, azaz laboratóriumi közegbe szánt, illetve hordozható eszközöket, ebben az esetben nyilvánvalóan az utóbbi verzió a logikus választás. Viszonylag kevesen kívánnak elemzéseket végezni a laborban, ha az alapanyag a cefre. Az ipari kivitel lehetővé teszi a biztonságos, egyben eredményes használatot. Ahhoz, hogy a műszer jól, pontosan teljesítsen, elengedhetetlen az optimális kalibráció. Ehhez puffer oldatok szükségesek, amelyeket általában az eszközök tartalmaznak, vagyis a külön-külön beszerzésükről nem kell gondoskodni. Ez nemcsak idő- és energia-, hanem határozottan pénztakarékos pozitívum is.

A robosztus kialakítású, strapabíró, stramm, EU-ban gyártott eszköz több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált, és ha minden körülmény ideális, akkor abszolút pontos. A jól látható kijelző a nagyméretű felületével könnyűvé teszi az adatok leolvasását. Ha úgy kell kisilabizálni a pince félhomályában az értékeket, az bizony nem túlságosan örömteli fejlemény. Ezért, bár részletkérdésnek tűnik, mégis lényeges előny a felhasználóbarát képernyő megléte. A hordozhatóság szabadságot jelent, hiszen nincs külső tényezőkhöz, laboratóriumi környezethez kötve. A kézbe való műszer kezelése gyorsan elsajátítható.

A cefre pH mérő hozzájárulhat a rövidital ízének teljességéhez?

Igen. Mivel egyáltalán nem mellékes, hogy a savtartalom miként alakul, így a megfelelő időben végzett mérésekkel nyomon követhetőek a változások. Ha szükséges, akkor beavatkozással támogathatóak az egyes folyamatok, kialakítva ezzel az ideális pH értéket. A cefre pH mérő gazdaságos beruházás, ezért azoknak is kitűnő választás, akik hobbi szinten foglalkoznak pálikafőzéssel.

Tartalomhoz tartozó címkék: cefre ph mérő pH mérő