Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A pH elektróda a precíz mérés egyik záloga

A pH elektróda a precíz mérés egyik záloga

A pH elektróda a pH mérő lelke. A műszerek elektronikája nem limitálja a működés minőségét, viszont éppen a pH elektródák minőségétől függ a pH mérés pontossága. Az ADWA folyamatosan fejleszti elektródáik konstrukcióját, hogy mennél stabilabb  és pontos mérést biztosítsanak. A jelenleg forgalmazott típusokat szilikon kupakkal és tárolóoldattal postázzuk, éppen a fenti cél érdekében.

Mennyi a pH elektróda átlagos élettartama?

Sok mindentől függ, hogy az elektróda milyen hosszú ideig bírja a  munkát.

Az üveg pH elektródákra általában 6 hónap garanciát ad a gyártó.

Alapesetben, amikor minden körülmény ideális, és a használat abszolút rendeltetés szerinti, akkor akár 12-18 hónapig is működik az elektróda. Természetesen az alkalmazás sűrűsége, feltételei, a közeg összetétele a tárolási körülmények  jócskán módosíthat ezen az értéken.

A tároló oldat használata nagyban felelős az elektróda stabil működéséért.

A meghibásodásnak több jele is mutatkozhat. Ha irreális értékeket mér a műszer, vagy ha a puffert nem ismeri fel, az egyaránt az elektróda elfáradására utal. Olykor egy-egy kalibráció helyre tudja állítani az egyensúlyt, de természetesen idővel kikerülhetetlenné válik a csere.

A strapabíró, stramm kivitelű, gazdaságosan, elérhető áron beszerezhető mérőműszer több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált és pontos. A precizitást az elektróda milyensége borítékolja, ezért is lényeges a folyamatos karbantartás.

Mekkora kiadást jelent a pH elektróda cseréje/beszerzése?

Kedvező feltételekkel ruházhat be új elektródára. A kiváló állapot állandó garantálása a pontos mérések sarokköve, illetve az elégedettségre okot adó eszközhasználat kulcsa.

Tartalomhoz tartozó címkék: pH elektróda pH mérő