Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

ADWA hordozható pH mérők

ADWA hordozható pH mérők
Az ADWA hordozható műszerek csoportja már profi műszerek kategóriáját takarja és általában professzionális tevékenységekkel kapcsolatban ajánljuk őket. Ezek a műszerek már képesek biztosítani a megfelelő pontosságot az ipari, környezetvédelmi mérésekben is, mint az ivóvíz, tejtermékek gyártása és feldolgozása, konzervipar, medencék, tavak, haltenyészetek, szennyvíztisztítók ellenőrzése, galvanizálás, nyomdaipari, élelmiszeripari tevékenységek stb.
A hordozható ADWA mérőműszerek már nagy tudású processzorokkal vannak ellátva, amelyek biztosítják az adatok elmentését, az adatok átvitelét a számítógépre vagy nyomtatóra, ezért egyes típusok megfelelnek a GLP elvárásoknak és alkalmazhatóak nem csak kültérien, de a laborokban is.

ADWA hordozható pH mérők

Az ADWA hordozható pH-mérők egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy makró vagy inkább mondjuk, normális méretű elektródákkal működnek, amelyekben kettős átmenetű só híd van beépítve a referencia ezüst/ezüst klorid és a mérendő oldat közzé. A kisméretű kézi pH-mérők legnagyobb problémája a helyhiány és az emiatt használt messze nem ideális kivitelezésű, csak egy só-hidat tartalmazó referencia elektróda. Gondoljunk bele, ha a referencia elektróda potenciálja nem stabil, akkor mérési eredmények sem lesznek pontosak.

A hordozható műszerek előnye, hogy már használhatják az asztali labor műszerek elektródáit és ennek köszönhetően már a pontosságuk is olyan, mint az asztali profi műszereké.

Fontos tulajdonság a hordozható műszerek esetében a por- és vízálló burkolat megléte (IP67 vagy IP57 kivitel), mivel a terepi vagy ipari körülmények között egy védetlen műszer nagyon gyorsan tönkre mehet. Általában opciósan, de némelyik típusnál már alapkészletben is, tartozik a műszerhez egy terepi mérésekhez szükséges hordozó koffer (vagy táska). Ebben a kofferben magunkkal tudjuk vinni nem csak a mérőműszert, de a szükséges kiegészítőket is, mint a kalibráló és tisztító oldatokat, tartalék membránokat, elemeket stb.

A hordozható műszerek már drágábbak, mint a kézi pH-mérők, de mivel a tudásuk és pontosságuk szinte ugyan olyan, mint az asztali műszereké, mindamellett az áraik valamivel alacsonyabbak az asztali labor mérőkénél, éppen a hordozható műszerek tarolják a profi felhasználók piacát.

AD-132 hordozható pH, ORP, T mérő

Az ADWA cég egyik legjobb terméke a hordozható pH/ORP/T mérő - AD-132. Ez egy nagyon jól sikerült professzionális pH mérő ipari és laboratóriumi mérésekre. Robosztus testű, cseppmentes kivitelű (IP67), opcionálisan kofferben is szállítható, így terepi mérésekre is alkalmas mérőeszköz. A memóriájában 500 mérési adatot elment GLP kompatibilisen, amelyeket később vagy azonnal számítógépre lehet átvinni RS232 csatlakozó kábel segítségével.

Az ADWA  AD-132 hordozható pH mérőt használhatjuk az ADWA által gyártott több fajta pH- és ORP- elektródával, így megoldható vele extrém és különleges mérési feladatok is. A külön vezetékkel csatlakoztatható rozsdamentes acél hőmérsékletérzékelő lehetővé teszi a műszer digitális hőmérőként való használatát is.

 

A makró pH elektródákkal működő AD-132 pH-mérő stabil pH-mérést biztosít. Mivel két só-híd átmenettel rendelkező kombinált pH elektródát használ, az AD-132 sokkal pontosabb mérést tesz lehetővé, mint a kisméretű kézi pH-mérők.

Felhasználási területe széleskörű, mivel nagyon jó árban elérhető magas precizitást biztosító pH-mérő. Olyan ipari pH-mérésekhez javasoljuk, ahol a termék pH értéke fontos. Például, élelmiszeripari mérésekre, mint a lúgos víz gyártásánál, konzerviparban, tejtermékek pH mérésében, galvanizáló üzemekben, környezetvédelmi mérésekre, vízművek, víztisztítás, tudományos és minőségellenőrző laborokban, oktatásban stb. Mivel az ADWA gazdaságos kombinált makró elektródákat gyárt pH mérőihez különböző kivitelben (utántölthető, teljesen üvegtestű, különböző só-híd kombinációjú, magas hőfokon működő stb.), ki lehet választani a feladatnak megfelelő pH elektródát. A Labornite munkatársai segítenek a választásban, ha Ön ezt kéri.

Az alap készlet tartalmaz AD132 mérőműszert, AD1230B epoxy testű pH elektródát, AD7662 rozsdamentes acél testű hőmérséklet érzékelőt, AD9551 soros csatlakozó kábelt a számítógéphez vagy a nyomtatóhoz való csatlakoztatáshoz, flakonos puffer oldatokat (pH4,01, pH7,01, pH10,01 3x50ml),  4 db 1,5V AA elemet és leírást.

 Figyelem! Az alap készletben nincs ORP - elektróda, de opcionálisan megrendelheti (AD3230B) ugyanúgy, mint más típusú pH kombinált elektródákat is. Rendelhet koffert (AD9345) és számítógépes szoftvert (AD9316). Kérjen segítséget munkatársainktól az optimális készlet összeállításához, így pénz és időt spórolhat.

 

Főbb előnyös tulajdonságai:
- akár 5 pontra kalibrálható 7 puffer közül (pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01 , 12.45)
- A nagyméretű kijelzőn üzenetekkel segíti a felhasználót.
- pH mérés kézi és automatikus hőmérséklet kompenzációval.                                      
- Kalibráció frissítésének a kijelzése.                                                                           

- HOLD - funkció (eredmények rögzítése)
- GLP paraméterek visszanézése (utolsó kalibrálási adatok pH és mV értékeknek).
- PC csatlakozási lehetőség (RS232).
- Külső soros nyomtatóhoz való csatlakozási lehetőség.

 

AD-132

Mérési tartomány

-2,00 - 12,00 pH

+/- 2000 mV

-20 ÷ 120°C

Felbontás

0,01 pH

0,1mV +/- 999,9 mV belül és 1mV ezen kívül

0,1°C

Pontosság

± 0,01 pH

+/-0,2 mV  +/- 699,9 mV belül

+/-0,5 mV +/-999,99 belül és+/-2mV ezen kívül

+/-0,4°C

Kalibrálás akár 5 pontra

pH 1.68, 4.01, 6.86, 7.01, 9.18, 10.01, 12.45

Hőmérséklet kompenzáció

ATC/MTC  -20 ÷ 120°C

ORP kalibráció

gyári

Memória

500 mérési adat GLP formátumban

Tápegység:

4x1,5V AA elem

Méretek#slsúly

188x96x70 mm / 460g

 

AD-111  Hordozható pH , mV, T  mérő

Az AD-111 egy gazdaságos, hordozható pH/mV/Temp - mérő. Csak az alap pH, ORP (mV) és hőmérséklet mérést végzi el, de ha kevés pénzből kell gazdálkodni, akkor a pH-mérési feladatnak nagyon is megfelel. A pontossága megfelel a drágább műszerek pontosságának, mivel legtöbb esetben az elektróda paramétere határozza meg a pontossági határokat, nem a mérő rész. Felhasználható laboratóriumi, terepi, ipari mérésekben. Opciósan vásárolható hozzá ORP - elektróda vagy más típusú üveg elektróda (a mérési feladatnak megfelelően). Az alap készlet tartalmaz: AD111 mérőműszert, AD1230B epoxy testű kettős átmenetű pH elektródát, A7662 rozsdamentes acél hőmérséklet érzékelőt, puffer oldatokat 50 ml flakonokban (pH7 és pH4 , pH10 ), 4 db 1,5V AA elemet, használati útmutatót. Garancia a műszerre 12 hónap, a pH üveg elektródákra 6 hónap.

 

AD-111

Mérési tartomány

-2,00-12,00 pH

+/- 1000 mV

-5 ÷ 105°C

Felbontás

0,01 pH

1 mV

0,1°C

Pontosság

± 0,02 pH

+/- 2 mV 

+/-0,5°C  60°C - ig, felette +/-1°C 

Kalibrálás automatikusan 1,2 pontra

pH  4.01,  7.01, 10.01

Hőmérséklet kompenzáció

ATC

ORP kalibráció

gyári

Méretek#slsúly

188x96x70 mm / 460g

 

 

  
Tartalomhoz tartozó címkék: pH elektróda tulajdonságai