DO

Rendezés:

Oldott oxigén mérő a precíz munkavégzés fontos kelléke

Sok esetben fontos, hogy a lehető legnagyobb pontossággal kerüljenek elvégzésre a szükséges mérések. Halastavakban, haltenyészetekben, sőt, még akár akváriumokban is remek szolgálatot tesz az oldott oxigén mérő. Mint, ahogy a nevében is benne van, az eszközzel végzett mérési adatok rálátást adnak arra, hogy az adott közegben mekkora az oldott oxigénszint.

A mérőműszer másik fontos felhasználási területe a szennyvízkezelés, ahol általában annak érdekében végzik el a méréseket, hogy megállapítsák a levegőztetés megfelelő fokát. Az öntisztulási folyamatokat nagymértékben meghatározza az oxigéntartalom, így annak mértéke nem elhanyagolható szempont. Az oldott oxigén mérő olyan kivitelben készül, hogy terepen is kiválóan lehessen használni. A mérete, a mobilis szerkezete, a hőmérséklet kompenzáltsága és a cseppállósága mind azt a célt szolgálja, hogy a munkavégzés gyors és gördülékeny legyen. A műszerek bármilyen hőmérsékleten pontos adatokat szolgáltatnak, ehhez azonban nélkülözhetetlen a kalibrálás elvégzése. A készülék beszerzésekor érdemes előre gondolkodni, és gondoskodni a kalibráló, illetve tisztító folyadékok megvásárlásáról is.

Az oldott oxigén mérők méltón tartoznak az okoskészülékek csoportjába, hiszen nagy tudással rendelkeznek, hatékony kommunikációs platformmal rendelkeznek, ezeknek köszönhetően pedig kompatibilisek a PC-kkel, printerekkel. A megfelelő beállítások elvégzését követően, az eszközök képesek „kommunikálni” a számítógépekkel, illetve nyomtatókkal. Ez pedig lehetőséget teremt az adatok mentésére, kinyomtatására is.