ORP mérők - Széles választékban, gyártói garanciával

Az ADWA ORP-mérők kombinált platina elektródával képesek precízen megmérni a közeg redox potenciálját.
Rendezés:

Mi fán terem az ORP?

A redukciós-oxidációs (a továbbiakban redox) reakciók legfontosabb paramétere a redoxpotenciál, vagyis az ORP. A redox folyamat során (anélkül, hogy nagyon mélyen belemennénk a kémiai analízisbe) az egyik anyag elektront ad le (redukáló szer), míg a másik anyag elektront vesz fel (oxidáló szer) Ha ez a két anyag egy közeget alkot, akkor a rendszert redoxi rendszernek nevezik.

A redoxpotenciál vagy ORP egyensúlyi elektródpotenciál, amelyet kizárólag megfelelő mérőműszer segítségével lehet pontosan mérni. A kombinált eszközökben lévő inert fémelektróda, amely lehet platina, arany, ezüst gyűrű vagy huzal, a redoxi rendszerrel érintkezve felveszi annak a potenciálját, aminek az értéke egy referencia elektródhoz viszonyítva mutatható ki, millivoltban (mV). A különböző célok természetesen eltérő elektródákat igényelnek - akárcsak a pH mérés esetén. A kínálatunkban több olyan okoseszköz közül is válogathat, amely a PH mérésen kívül az ORP megállapításában is a segítségére lehet. De a készletünkben felfedezhet kizárólag redoxpotenciál mérőket is, amelyeknek a pontossága, jó minősége, strapabírása megkérdőjelezhetetlen. Hordozható illetőleg, asztali készülékek között szemezgethet céljainak megfelelően. A robosztus kialakítás, a nagyfokú hatékonyság és a könnyű kezelhetőség, együttesen ténylegesen eredményessé varázsolhatják a mérés folyamatát. A kombinált alternatívák már a referencia elektródát is tartalmazzák, ezzel még egyszerűbbé téve az analízis folyamatát. A nagy kijelzőn jól láthatóak a kapott értékek, így azok gyorsan feljegyezhetőek.

A hatékony és felesleges fennakadásoktól mentes munkavégzéshez ez az apróságnak tűnő momentum is nélkülözhetetlenül fontos. Az ORP precíz meghatározása nem egyszer hordozható műszert igényel, a különböző helyszínekre való kiszállás miatt. A kínálatunkban elérhető árkategóriájú variánsokkal találkozhat, amelyek között az asztali modelleken túl, ipari kivitelű, hordozható műszereket is megvásárolhat. A rendkívül jó kezelhetőségen, pontosságon túl, gazdaságossá is avanzsálhat a beruházása, hiszen az alacsony bekerülési költségek mellett, bónusz garanciaidővel és ajándék kiegészítőkkel is számolhat a megrendelése során.

 

A pontos ORP mérés a műszer milyenségének a függvénye

A kombinált ORP elektróda a redoxpotenciál mérés lelke, amely tartalmaz egyrészt egy inert fém elektródát (ez leggyakrabban platina, arany, ezüst huzal vagy gyűrű), ami a vizsgált redoxi rendszer potenciálját felveszi, másrészt egy referencia elektródát, ami a pontos érték meghatározásához szükséges.

Természetes módon, akkor válhat a mérés könnyűvé, akadálytalanná, hogyha mind a referencia, mind az inert elektróda biztosított. Egyes pH mérők már beépítetten rendelkeznek ezzel a fajta mérési lehetőséggel, ám a kínálatunkban speciálisan ORP analízisre gyártott, egykezes mérőműszereket is találhat. Hogy mi bennük a közös? EU-ban gyártottak, cseppállóak, strapabíróak és megbízhatóan pontosak. A jól látható, nagy kijelző és a felhasználóbarát felület együttesen gördülékennyé és eredményessé varázsolják az alkalmazás pillanatait. Hordozható, ipari kivitelű modelleken túl, asztali alternatívákat is találhat a készletünk tagjai között.

Az, hogy Önnek milyen típusú műszer válik majd be, egyedül az egyéni igényei függvénye, tehát olyan modellben érdemes gondolkodnia, amely minden jellemvonásával maradéktalanul, hiánytalanul kielégíti az elvárásait. Ha például multifunkciós eszközre vágyik, aminek a beszerzése ténylegesen gazdaságos döntés, akkor olyan pH mérő mellett ildomos voksolnia, ami az ORP mérésben is az élen jár, sőt, a hőmérsékletre vonatkozó adatokat is nagy biztonsággal és precizitással kijelzi. 

Az ORP értéke a különböző anyagok tulajdonságainak meghatározása szempontjából érdemleges és érdekes adat. A potenciál tulajdonképpen az oxidáló, redukáló képesség mértékét fejezi ki. A pozitívabb potenciállal rendelkező rendszer képes oxidálni egy negatívabb rendszert, azaz minél pozitívabb a potenciál értéke, annál oxidálóbb tulajdonságú a vizsgált közeg.

Az ORP gyakorlatilag egy nem specifikus, összegző paraméter, s mint ilyen, több redukálószer jelenlétében nem alkalmas azok egymástól való megkülönböztetésére. A kínálatunkban olyan okosműszereket fedezhet fel, amelyeknek a beszerzése gazdaságos döntés, kezelése egyszerű, kialakítása robosztus, tudása pedig határozottan meggyőző.