Oldott Oxigén (DO) mérők

Rendezés:

Az oldott oxigén mérő precíz munkavégzést tesz lehetővé

Az oldott oxigén mérő kiválóan alkalmazható halastavakban és haltenyészetekben, akvapónia rendszerekben történő DO szint ellenőrzésére, akváriumok oldott oxigénszintjének a meghatározására, szennyvízkezelőkben a levegőztetés fokának a megállapítására, valamint környezetvédelmi feladatokra is. A kínálatunkban elérhető áron beszerezhető eszközök cseppállóak és strapabíróak, amely tulajdonságok nélkülözhetetlenek a problémamentes használathoz, a terepi viszonyokhoz való alkalmazkodáshoz.

A felhasználóbarát műszerek nagy kijelzőjükön, jól látható módon közlik a pontos, precíz analízis során megszülető adatokat. A biztonságos és megbízható mérés a több ponton kalibrálható és hőmérséklet kompenzált eszközöknek hála, eredményesen kivitelezhető. A robosztus kialakítás egy az egyben a terepi feladatok gördülékeny és fennakadásmentes teljesítését teszi lehetővé. Az automatikus hőmérséklet kompenzáció egyet jelent azzal, hogy a műszerek bármilyen hőfokon pontos adatokkal szolgálhatnak. A különböző, kommunikációs paraméterek beállításának köszönhetően, a kiválasztott oldott oxigén mérő képes a számítógéppel, nyomtatóval folytatott kapcsolatteremtésre, vagyis az analízis eredményeit azonnal gépre viheti, ahol rögzítheti, elmentheti vagy igény szerint kinyomtathatja azokat.

A nagy tudású oldott oxigén mérő a felhasználóbarát jellemvonásaival, nemcsak eredményessé, hanem kifejezetten élvezhetővé is varázsolhatja a terepmunkával, vizsgálatokkal együtt járó, megoldásra és adatokra váró feladatok elvégzését. A készletünkben megvásárolható mérők bátran illethetőek az „okos” jelzővel, hiszen a nagy tudásukon kívül, hatékony kommunikációs platformmal is rendelkeznek a PC-k és printerek világához.

 

Az oldott oxigén mérése halastavakban

A haltenyészetekben, halastavakban, akváriumokban kiemelt jelentőséggel bír, hogy a vízben elég oldott oxigén van-e. Ennek a legfőbb magyarázata az, hogy a halaknak oxigénre van szükségük ahhoz, hogy életben maradjanak. Sokan beleesnek abba a hibába, hogy nem figyelnek erre oda kellő alapossággal, ami akár nagymértékű halveszteséget is okozhat. Az oldott oxigén mérő használata az oxigén mennyiségének megállapítására kínál gyors, egyszerű és kényelmes lehetőséget.

Optimális oxigén-szint elérése AD630 mérővel

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mi okozhatja az oxigén-szint csökkenését? Ezt a paramétert sok tényező befolyásolhatja, többek között például a hal betelepítés sűrűsége, az atmoszférikus nyomás és a hőmérséklet. Mindezek mellett pedig, a halürülék felhalmozódása, a vízben megjelenő baktériumok, a vízfelszínen úszó algák és az aljzaton lévő szilárd hulladékok is elvonhatnak oxigént a vízből.

Az oldott oxigén mérővel kinyert adatok pontos képet mutatnak arról, hogy mennyire megfelelő a víz a halaknak. Az egyik legjobb választás az adatok kinyerésére az AD630 sorozatszámú készülék, ezzel ugyanis akár 3 m mélységig biztonságosan elvégezhetők a mérési feladatok.

További előnyei, hogy beépített automata kompenzációval rendelkezik, egy- illetve kétpontos kalibrálásra is lehetőséget ad, cseppálló kivitelben készül és terepi körülmények között is nagyon jól lehet használni. Ugyan az AD630 oldott oxigén mérő a magasabb árkategóriába tartozik, de a tudása, pontossága és egyéb funkciói is jól tükrözik az általa képviselt minőséget.