Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Mivel érdemes vizsgálni a vízminőség mértékét?

A vízminőség mérés napjainkban gyorsan, eredményesen, akár hordozható műszerek közbenjárásával is megoldható. Természetesen a laboratóriumi környezetben érvényesülő eszközök is tökéletesen alkalmasak a feladat elvégzésére. Ám sok helyzetben kifejezetten jó szolgálatot tehetnek az ipari kivitelű, hordozható mérők.

Miről ismerhető fel az ideális mérőműszer?

A megbízhatóság az a jellemvonás, ami ha adott egy bizonyos eszköz esetén, akkor minden rendben. De mik azok a tulajdonságok, amik árulkodóak lehetnek? Másképpen fogalmazva, mik a megbízhatóság fokmérői? A kialakítás milyensége prioritást élvez. A strammság, a strapabírás, a cseppállóság, azok a jellemzők, amik nélkülözhetetlenek. Hiányukban a stabilitás csorbát szenvedhet, ami a mérési pontosság kárára mehet. Márpedig az vitathatatlan tény, hogy a vízminőség megállapítása során a precizitás alapvető elvárás.

Túl a masszív kivitel fontosságán, az sem mellékes, hogy mennyire felhasználóbarát a kiszemelt eszköz. A nagy, azaz jól látható kijelző, a könnyű, logikus kezelhetőség olyan pozitívumok, amik egyszerűvé varázsolják az alkalmazás pillanatait. Ha úgy látja jónak, kifejezetten egykezes műszert is beszerezhet, amely fél kézben tartva is eredményes munkát végez.

Mitől válhat a mérőműszer beruházás gazdaságos befektetéssé?

Természetesen az anyagiaknak is főszerepe van a válogatás folyamatában. A kedvező ár/érték arányú modellek megvásárlása nem kíván áldozatokat. Ráadásul a teljes pufferkészletnek hála, a külön, egyenkénti beszerzés rémét is végérvényesen elfelejtheti. Az sem hátrány, ha a kiszemelt termék multifunkciós. Például, ha az adott eszköz a vízminőséget nemcsak a sótartalom szempontjából vizsgálja, akkor máris teljesebb a kép. Ha ehhez egyéb mérési lehetőségek is társulnak például TDS, EC, akkor nem kérdéses a multifunkcionalitás.

Terep vagy laboratóriumi viszonyok között elemezhető eredményesebben a vízminőség?

Mindkét helyszínen pontos méréseket végezhet, a megfelelő eszközök támogatásával. Vagyis nem a környezet a lényeg, hanem az, hogy milyen típusú mérővel áll neki a feladat teljesítésének. Az EU-ban gyártott, robosztus kialakítású variációk garantáltan nem hagyják cserben sem ivóvíz, sem kazánvíz analízise közben.

Tartalomhoz tartozó címkék: TDS TDS mérés vízminőség