Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Milyen PH mérők közül választhat?

Milyen PH mérők közül választhat?

Bár első ránézésre úgy tűnhet, hogy nincs nagy különbség a különböző PH mérő modellek között, ez a gondolata azonban hamar 180 fokos fordulatot vesz, amint közelebbről is megnézi az eltérő tulajdonságokkal, paraméterekkel rendelkező eszközöket.

Bizonyos szakterületeken gyakran szükség lehet a PH mérésre. Ez egy speciális feladat, amit körültekintően kell elvégezni ahhoz, hogy pontos végeredményt kapjunk. Az egyik kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen műszereket használunk az előttünk álló feladat megoldására.

Ipari, terepi körülmények között érdemes a hordozható változatokat használni, hiszen a kialakításuknál fogva, akárhova magával viheti ezeket az igazi kis kompakt műszereket, amik kis helyen is elférnek, ráadásul a használatuk is nagyon gyors és egyszerű. Az előnyös tulajdonságok persze mit sem érnek, ha a kiválasztott PH mérő nem ad pontos mérési eredményt. Emiatt nem kell aggódnia, ugyanis a hordozható típusok megbízható működésre képesek, még akkor is, ha épp egy szabadtéri területen kerülnek kézbe. 

Ha nem ipari, terepi körülmények között szeretne vízkeménységet mérni, akkor nem feltétlenül a mobilis változatok bizonyulnak ideális választásnak. Ez esetben a laboratóriumi PH mérők között is érdemes körülnéznie, amiknek az alkalmazásához már rendelkezésre kell álljon egy sík felület, például egy pult vagy munkaasztal. A használatuk azonban ugyanolyan egyszerű, mint a hordozható típusoké. A pontosság tekintetében pedig nem ismernek tréfát - a valóságnak megfelelő adatokat mutatják.

Végül pedig, ott vannak az olcsó kategóriába sorolt PH mérők is, amik azoknak is elérhető közelségbe hozzák a vízkeménység mérést, akik nem akarják vagy tudják kifizetni a drágább változatokat. Bármelyik mellett is teszi le végül a voksát, a PH mérés gyors, kényelmes és egyszerű lesz. A nálunk kapható készülékek az EU-ban készülnek, a hatályos jogszabályoknak megfelelően. Precíz mérésre képesek, könnyen használhatók, gazdaságosak, strapabírók, igazi kis okos készülékek, amik nem okoznak csalódást.

Tartalomhoz tartozó címkék: digitális pH mérő pH mérő