Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Mi a puffer oldat jelentősége?

A puffer oldat lehetővé teszi, hogy a mérés eredményessé, értékelhetővé váljon. A pH értékének analízise sem valósulhatna meg, megfelelő puffer rendszer háttér nélkül. Kis érdekesség, hogy a puffer rendszerek az élővilágban létfontosságú szerepet töltenek be. Elegendő a vérre és annak pH értékére gondolni, amelyet a pufferek tartanak egyensúlyban. Ha ez az érték kibillen egyik vagy másik irányba, annak az élettel össze nem egyeztethető következményei lehetnek.

Mitől válik egy mérőműszer megbízhatóvá?

Függetlenül attól, hogy ORP, pH, TDS vagy EC mérésről van szó, a pontosság mindegyik esetben alapvető elvárás. Ahhoz, hogy a műszer kifogástalanul végezze a feladatát, több tényezőnek is együtt kell állnia. Vitathatatlan tény, hogy akkor tekinthető egy készülék minőséginek, ha nagy tudásához precizitás társul. A több pontú kalibrálhatóság az egyik sarokköve a pontosságnak. Ahhoz, hogy a mérőműszer jól mérje fel a helyzetet, a körülményeket, és megfelelő módon elemezze ki a mintavételt, nélkülözhetetlen a kalibrálás. Ha ez megvan, azaz a paraméterek az adott mérési szituáció szempontjából helytállóak, akkor még egy tényező felett nem hunyhatunk szemet. Ez pedig a puffer oldat.

Léteznek teljes mérési készlettel rendelkező műszerek?

Igen. Az Adwa kínálatában kapható robosztus kialakítású, cseppálló, stramm, EU-ban gyártott modellek éppen ilyenek. Mivel a puffer oldat beszerzésével nem kell külön törődni, így nem kevés idő, energia, sőt, pénz takarítható meg. Ráadásul az eszközökben a multifunkcionalitáson túl, a sokoldalú paraméterezhetőség is érvényre jut, azaz a pontosság borítékolható.

Tartalomhoz tartozó címkék: puffer oldat