Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Melyek az optimális pH mérés műszeres követelményei?

A pH mérés a megfelelő műszer segítségével gyerekjáték. De mit is jelent ezen a területen a “megfelelőség”? Az alábbi cikkünkben ezt a kérdést járjuk körül, közben megtalálva a releváns feleleteket.

A kalibrálás a pontos mérés lelke

Ahhoz, hogy a kiszemelt készülék precíz adatokkal szolgáljon, elengedhetetlen a kalibráció. A legjobb minőségű műszereket is tönkreteheti, ha a kalibrálás, mint életbevágóan fontos lépés, kimarad. Tehát lényeges az adott mérési szituációhoz felkészíteni az eszközt, ezzel egyszerre borítékolva az eredményes és pontos mérést, valamint a műszer hosszú élettartamát. A teljes pufferkészlettel rendelkező modellek azért kiváló választások, mert nem kell külön-külön gondoskodni a beszerzésről, ami kétségtelenül idő-, energia- és pénztakarékos fejlemény.

A strammság nemcsak terepen nélkülözhetetlen jellemvonás

Természetes elvárás a terepviszonyokra optimalizált pH mérő esetén az ipari kivitel. Ám a strammság, a robosztus kialakítás nem lehet csak ezen típusok sajátja. Az asztali, vagyis laboratóriumi körülmények közé szánt alternatívák is lényeges, hogy ellenálljanak a különböző, környezeti hatásoknak. A cseppállóság, hogy csak egyet említsünk, ilyen, alapvető elvárás.

Mit jelent az “okos eszköz” kifejezés?

Manapság, az okostechnológia döbbenetes mértékű fejlődésének hála, a különböző mérőműszerek is mind több funkcióval könnyítik meg felhasználóik életét. Vagyis a készülékek felhasználóbarát kivitele gördülékennyé varázsolja a mérés pillanatait. A jól látható, nagyméretű kijelző megléte kifejezetten sokat tehet hozzá a komfortos mérési közeghez. Ha azt kell silabizálnia, vajon éppen milyen számot lát a képernyőn, jogosan érezheti úgy, hogy nem jó műszerre tett szert.

Asztali vagy hordozható pH mérő beszerzésében érdemes gondolkodnia?

Gyakran feltett kérdés, hogy melyik kialakítás beszerzése a jobb döntés. Valójában ez kizárólag az egyedi igények és körülmények ismeretében határozható meg. Amennyiben a pH értékének megállapításához terepviszonyok között kell boldogulnia, úgy nyilvánvalóan a hordozható variáns az egyetlen jó választás. Míg, ha a laboratórium falai között kell a beérkező mintákat értékelnie, akkor az asztali verzió minden további nélkül megfelel.

Tartalomhoz tartozó címkék: pH mérő talaj pH mérő