Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Kombinált ORP mérő precíz analízisekhez

A kombinált, platina elektróda a precízen üzemelő ORP mérő lelke. Ez a “részlet” ugyanis kerekké teszi az egészet, a pontos mérési eredmények borítékolásán keresztül. Az elektróda milyensége a sikeresség záloga.

De mi az ORP?

Az ORP (redoxpotenciál) egyensúlyi elektródpotenciál. A kombinált mérőműszerekben inert fémelektróda segíti az analízist, amely lehet platina, arany vagy ezüst gyűrű, huzal. Az elektróda a redox rendszerrel érintkezve felveszi annak a potenciálját. Az érték egy referencia elektród közbenjárásával mutatható ki. Vagyis az eredményességhez nélkülözhetetlen a különböző elektródák jelenléte, akárcsak pH mérés esetén.

Mit jelent, ha a kiszemelt eszköz kombinált?

A kombinált mérőműszerek a referencia elektródát is tartalmazzák. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülék használatra, elemzésre, mérésre kész. A redoxpotenciál számítás ilyen körülmények között nem jelenthet kihívást.

Mikor érdemes hordozható alternatívában gondolkodni?

Sokszor merül fel a vásárlás folyamatában az, az első ránézésre egyszerű, valójában összetett kérdés, hogy mikor jó befektetés a hordozható ORP mérő beszerzés? Amennyiben kizárólag terepviszonyok között kívánja alkalmazni a készüléket, akkor nincsen kérdés. Az ipari kivitelű modellek kinti, zord körülmények közötti használatra specializáltak. Cseppállóak, masszív kialakításúak, a strammságuk megkérdőjelezhetetlen.

Viszont, amennyiben csak a mintavételezést oldaná meg kinti közegben, úgy az asztali variáció is tökéletesen megfelelő döntés. A laboratórium vagy a kijelölt helyiség kényelmében végezheti el így az analíziseket. Az egy kézben megbújó ORP mérő kényelmesen munkára fogható. Medencék, kutak vagy éppen kazánvizek potenciáljának megállapítására kétségtelenül a mobilizálható alternatíva a legalkalmasabb. Az asztali, illetve a hordozható eszköz tudásban nem, pusztán a gyakorlati használatra vonatkozó tulajdonságokban térnek el egymástól. Így tulajdonképpen egyedül az egyedi igényei döntőek. 

Az ORP mérő az okos technika képviselője

A nagy, jól látható kijelzővel büszkélkedő, cseppálló, robosztus kialakítású eszköz legnagyobb pozitívuma a nagy tudása. Ennek köszönhetően biztosítható a pontos, eredményes mérés a kényelem és precizitás jegyében.

Tartalomhoz tartozó címkék: orp mérés orp mérők