Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

ADWA AD-12 új szilikon elektróda kupakot kapott

ADWA AD-12 új szilikon elektróda kupakot kapott

Mi változott, és miért fontos ez a felhasználónak?

Az ADWA cég újítást vezetett be a nagyon sikeres AD-12 pH mérőikben. Ismert tény, hogy az AD-12 pH elektródája idáig száraz állapotban volt elérhető. A régi kupak nem zárt hermetikusan. Voltak próbálkozások a tömítés változtatásával, de nem volt teljes siker.

A régi azért okozott gondot, mert az első használatkor, vagy a száraz elektróda beáztatásakor az elektróda paraméterei órákig változtak, amíg az elektróda felületén nem formálódott stabil külső gél réteg (erről bővebben olvashat ITT ).

Ezt a problémát most megoldották, mivel az elektróda kapott egy hermetikusan záró szilikon kupakot. Így a kupakba lehet tartani elektróda tároló oldatot, amelyik állandó nedvességet biztosít a pH elektróda felületének.

Az eredmény az lett, hogy a pH elektróda nem változtatja olyan gyorsan a kalibrált értékét. Vagyis ritkábban kell kalibrálni, mert mérések között az elektróda tároló oldatja, segít konzerválni az elektróda felületén a vékony külső gél réteg állapotát. Mindamellett a pH mérés folyamata felgyorsult, gyorsabban áll be a stabil pH érték.

Gyakorlatban, ellenőriztük, és tényleg, az új pH mérő, a gyári kalibrációját is megtartva egyből pontos volt, még kalibráció nélkül is (pontosabban a mért értékek +/-0,1 pH értéken belül voltak).

Nézze meg a videót, ITT.

Megjegyezzük, minden pontos mérés előtt javasoljuk bekalibrálni a pH mérőt ismert pH értékű puffer oldatotokkal, ahogy a használati útmutató is javasolja. Csak így lehet maximális pontossággal elvégezni a méréseket.

Az AD11, AD12 és az AD-14 pH mérők lesznek ellátva ilyen szilikon kupakokkal.

A csere elektródákat ( AD11P) szintén szilikon kupakkal szállítjuk.

   

Az AD-12 készletébe ezentúl csatoljuk a tároló oldatot is.

 

Ez megkönnyíti a felhasználónak a felhasználást, mivel a kupakból könnyen kifolyik a tároló oldat munka közben. A tartalék tároló oldat, viszont biztosítja, hogy mindig stabil állapotban tarthassa a pH elektróda felületét, így gyorsan, stabilan mérjen és még ritkábban keljen kalibrálni munka közben is.