Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A talaj EC mérés ADWA kézi vezetőképesség mérővel

A talaj EC mérés ADWA  kézi vezetőképesség mérővel

 A gazdák leggyakrabban az AD-32 EC-mérőt vásárolják a talaj EC-mérésére. Ez az EC-mérő 0-20 mS/cm között mér 0,01 mS/cm pontossággal Ez pont elegendő a tápoldatok és a talaj EC (hígításos módszerrel)  mérésére

A talaj EC-mérését hígításos módszerrel szokták végezni. Ehhez a méréshez a talajmintát sótlan vízzel hígítjuk 1:2 arányban: 1 rész talaj és 2 rész víz. A kivitelezéshez szükség van sótlan vízre. Ez lehet RO-víz ( reerz ozmózisos víztisztítóval előállított víz). Ilyen vizet lehet venni a benzinkutakon az akkumulátorokhoz való vízként vagy üzletekben „ioncserélt”, „desztillált víz” néven is szokták forgalmazni. Az AD-32 EC-mérővel ellenőrizze a víz vezetőképességét. Általában 0,02-0,05- mS/cm értékeket mutat. Ha még sincs lehetősége ilyen vizet beszerezni, akkor , mérje meg az ADWA AD-32-vel a víz EC-értékét és majd vonja le a hígítás után mért értékből.

ADWA AD-32 : https://www.adwa.hu/tapoldat-ecmero