Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A megfelelő föld pH mérő legfontosabb jellemzői

A föld pH mérő asztali és hordozható kivitelben egyaránt beszerezhető. Az, hogy mikor, melyik típus javasolható inkább, elsősorban az egyéni igények és az adott helyzethez kapcsolódó körülmények függvénye.

Mely tulajdonságok egyetemesek?

Függetlenül attól, hogy a föld pH mérő terepen vagy laboratóriumban kerül bevetésre, akad néhány jellemző, ami egyetemes érvényű. A strammság, cseppállóság megléte nem lehet kérdéses. A strapabíró kialakítás egyben a hosszú élettartam záloga, meg persze a kényelmes alkalmazás egyik alapvető feltétele. A több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált eszköz a pontosság csalhatatlan bajnoka. Ehhez azonban ténylegesen nélkülözhetetlen a rendszeres, tudatos kalibrálás.

A teljes pufferkészlettel rendelkező modellek azért jó befektetések, mert nem kell az oldatok beszerzésével külön-külön bajlódni. Kétségtelen, hogy ezzel a könnyebbséggel nem kevés idő, energia és persze anyagi muníció spórolható meg. A jól látható, nagyméretű kijelző evidenciának tűnik, mégis lényeges kihangsúlyozni a fontosságát.

Ahhoz, hogy az alkalmazás gördülékennyé váljon, az adatok leolvasása, feljegyzése jó, ha nem ütközik akadályokba. Márpedig, ha úgy kell kisilabizálnia mit is lát a képernyőn, akkor az nyugodtan tekinthető hátráltató tényezőnek. Az EU-ban gyártott típusok a felhasználóbarát kialakításukkal a problémamentes és egyben komfortos méréseket támogatják.

De akkor hordozható vagy asztali föld pH mérő a megfelelő választás?

Amennyiben terepen kívánja kiaknázni a föld pH mérő előnyeit, akkor természetesen a hordozható típus az ideális döntés. Ám, ha olyan minták elemzése a célja, amik “asztalhoz” szállíthatóak, akkor az asztali kivitel is tökéletesen megfelel. A pontosság egyik esetben sem lehet vitás, ahogy azt már fentebb kifejtettük.

Tartalomhoz tartozó címkék: pH mérő föld ph mérő