Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A tápoldat analízis elengedhetetlen kelléke a mérőműszer

A tápoldat (függetlenül attól, hogy konkrétan milyen jellegű mintáról van szó) elemzése kellő precizitást igényel. Az analízis sarkalatos pontja a pontosság, ami ha csorbát szenved, akkor a mérések érvénytelenné, az adatok pedig használhatatlanná válhatnak.

Milyen módon garantálható a tápoldat vizsgálatának sikeressége?

A legjobb módszer, ha az alkalmazott mérőműszer minden ezen a területen elvárható tulajdonságnak megfelel. Melyek ezek a jellemvonások? A tökéletes kellék ebben az esetben a pontosságot megtestesítő mérő. Természetesen a precizitásnak vannak kitételei, többek között például a rendszeres és optimális kalibráció biztosítása.

Ám, ha minden körülmény adott, akkor a több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált eszköz mérései készpénznek vehetőek. A helytállóság roppant lényeges jellemző. Különösen hordozható műszerek esetén. A stramm, strapabíró, cseppálló modellek jól teljesítenek, még a legzordabb terepviszonyok között is. Az ipari kivitel előnyei maximálisan kiélvezhetőek.

Persze bizonyos helyzetekben bőven elegendőek az asztali kialakítású variációk, amelyek a laboratóriumi közeget kedvelik. Bár ezen eszközök nincsenek kitéve a külső tényezőknek, ellenállóságból mégsem szenvednek hiányt. Ez a biztonságos használat és hosszú élettartam egyik alap pillére. Apróságnak tűnik ugyan, de a jól látható kijelző kifejezetten felhasználóbarát tulajdonság. A könnyen leolvasható adatok feljegyzése gyors, ezáltal a munkafolyamat gördülékenysége nem kérdéses. 

A tápoldat elemzés ilyen feltételekkel gyerekjáték

Attól válik az eszköz beruházása gazdaságos befektetéssé, hogy a készülék a használat során minden elvárásnak megfelel. Azaz, ha a fenti jellemzők stimmelnek, akkor biztos lehet választása sikerességében.

Tartalomhoz tartozó címkék: tápoldat TDS mérés