Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A talaj EC mérő a szakmai és a magán életben is főszerephez juthat

Alapvető jellemvonások, amik megkönnyíthetik a mérési folyamatot

Akadnak olyan tulajdonságok, amikre elképzelhető, hogy első körben nem is gondolna, annyira evidensek, egyértelműek. Pedig ildomos ezeket a tulajdonságokat tudatosítani, mivel sokat adhatnak hozzá a használat minőségéhez, a hiányuk pedig jelentősen ronthatja a felhasználói élményt. A talaj EC mérő először is jó, ha robosztus kialakítású, így ugyanis a strammság, az ellenállóság garantálható. A nedves közegek előfordulása miatt, a cseppállóság megléte sem lehet kérdéses. De ez még nem minden. Alapnak tűnik, mégis nem lehet elégszer hangsúlyozni a nagy, jól látható kijelző fontosságát. Azzal ugyanis, ha nem kell a felbukkanó számokat silabizálni, rengeteg idő, energia takarítható meg. A több ponton kalibrált, hőmérséklet kompenzált eszköz pontosság tekintetében nem ismer tréfát. Ez egyébként épp a megfelelő kalibrálásnak köszönhető, ami a mérés sikerének az egyik záloga.

Asztali vagy hordozható talaj EC mérő az ideális választás?

Az, hogy kinek, mi számít optimálisnak, egyéni paraméterek kérdése. Tény azonban, hogy az EC értékének megállapítására nem kizárólag laboratóriumokban lehet szükség. Hobbi földművelőként is hamar megmutatkozhat az igény a pontos mérésekre, amelyeknek az eredményei érdemlegesek a gazdálkodás szempontjából. Tehát a körülmények határozzák meg elsősorban, hogy a talaj EC mérő hordozható, ipari kivitelű variációja a befutó, vagy az asztali, laboratóriumba szánt alternatívája. Ami biztos, hogy a fenti tulajdonság-profilt megtestesítő eszköz, függetlenül a körülményektől, mind mérési pontosságban, mind használhatóságban az élen teljesít.

Tartalomhoz tartozó címkék: EC mérő talaj ec mérő