Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

ADWA ELEKTRÓDÁK pH

Rendezés:

A pH elektróda a mérések sikeréért felel

A pH elektróda a mérési folyamat lelke. Ha valami nincs rendben vele, akkor az analízis lassúvá, pontatlanná, sőt, egy idő után kivitelezhetetlenné is válhat. A kombinált típus esetén kétféle eredetű lehet a hibajelenség: vagy az üvegtest, vagy a referencia elektróda a problémaforrás. Azért, hogy a műszerben lévő elektróda hosszú életű alkatrészként szolgálja a sikeres méréseket, némi törődés, gondoskodás szükséges.

Például, havonta kihagyhatatlan lépés a komolyabb tisztítás. Nem elegendő csupán a mérések után leöblíteni. Azt, hogy milyen oldatot érdemes alkalmazni a makulátlanná varázsláshoz, az dönti el, hogy milyen jellegű szennyeződések rakódtak rá. Ha például zsíros közegben történt a legtöbb mérés, akkor a használni kívánt vegyszernek oldania kell a zsírszennyeződéseket. A tárolásra kifejlesztett oldatok a regenerációt hivatottak megkönnyíteni, ezért az alkalmazásuk nélkülözhetetlen. Tehát a pH elektróda, ahhoz, hogy megfelelően működjön, odafigyelést igényel. A kínálatunkban a leggyakrabban keresett és vásárolt kombinált elektródákon kívül, különböző pufferoldatokat is beszerezhet. Közöttük szerepelnek a regenerációért felelős variációk is. A stramm, strapabíró, cseppálló, EU-ban gyártott mérők lelke a kalibrálás, mégpedig a rendszeresen, az adott közeghez igazítva. 

Ahhoz, hogy az Ön által beruházott pH elektróda a maximumot nyújtsa, és ne okozzon csalódást, ezekre a kritériumokra érdemes hangsúlyosan figyelmet szentelnie. A preventív hozzáállással, vagyis a megelőzéssel, rengeteg bosszúságtól menekülhet meg, és közben borítékolhatja a mérések eredményességét, pontosságát, stabilitását is. A pH elektróda minőségén tehát legalább ugyanannyi múlik a sikeresség szempontjából, mint a kezelési körülmények milyenségén.

 

Fókuszban a pH elektróda kezelése

A pH elektróda helyes használata pontosan ugyanannyira fontos a hosszú élettartam megőrzése szempontjából, mint a rendszeres és optimális karbantartás.

Nézzük a leggyakrabban jelentkező teendőket!

Mik azok a kristályszemek a védőkupakon vagy érzékelőgömbön? Az új pH elektróda védőkupakját eltávolítva, lecsapódó kristályokat fedezhet fel. Ettől nem kell megijednie, mivel a kristályos só kialakulása a tároló oldat párolgásának köszönhető. Egyszerűen, vízzel leöblíthetőek a kristályszemek.

A szállítás során megtörténhet, hogy az érzékelőgömb belsejében légbuborékok alakulnak ki, amik természetesen befolyásolhatják a mérési pontosságot. Ám ez a jelenség sem adhat okot pánikra. A megoldás pofonegyszerű, elegendő az elektródát lerázni úgy, mint egykor a régi, higanyszálas hőmérőket. Ezzel a rázó mozdulatsorral a buborékok kíméletesen, de eredményesen száműzhetőek.

Amennyiben az elektróda kiszáradt, úgy a kondicionáláshoz elengedhetetlen a tárolóoldatos áztatás, minimum egy órán keresztül. De az egy éjszakán át történő pihentetés sem rossz ötlet, ezzel ugyanis borítékolható a siker. Az érzékelőgömb és a referencia átvezető hidratálásával újra visszanyerhető a mérési pontosság. Az elektróda leöblítése állandó feladat. Miután kikerült az oldatból, vagy mielőtt bekerül az új oldatba. A legjobb erre az ioncserélt víz, de desztillált vagy csapvíz is megfelelő lehet.

A pH elektróda a mérőműszer lelke?

Igen, és éppen ezért odafigyelést, hozzáértő törődést igényel. Ám megéri a ráfordított energia és idő. Hiszen az EU-ban gyártott, stramm, strapabíró, cseppálló, több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált műszerekből így kihozható a maximum. Tévedések, pontatlanságok és kellemetlenségek nélkül.