Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

pH mérő

2020. 10. 29. 09:33:00
A föld pH mérő pontosságának legfőbb kritériumai

A föld pH mérő a talaj és földminták elemzésében az élen jár. Különösen, ha a pontosság eléréséhez minden lényeges körülmény adott. Melyek ezek a tényezők?

2020. 10. 27. 09:17:00
A pH elektróda a precíz mérés egyik záloga

A pH elektróda a pH mérő lelke. Tehát az épségének a megőrzése elsőbbséget élvező feladat, lévén így a műszer pontossága és hatékonysága is fenntartható. A jelenleg forgalmazott típusokat szilikon kupakkal és tárolóoldattal postázzuk, éppen a fenti, épség megkímélő cél érdekében.

2020. 10. 21. 11:00:00
Miért fontos a bor pH mérő használata?

A bor pH mérő által közvetített adatok nagymértékben befolyásolhatják a jövőben palackozandó nedű ízletességét. Úgyhogy, bár ez jóformán bármilyen mérési területen elmondható, a precizitás nem szenvedhet csorbát. Miként biztosítható ez? Egyrészt rendszeres és optimális kalibrálással. Másrészt pedig, az ideális műszer alkalmazásával.

2020. 10. 06. 09:16:00
Az AD12 pH mérő profizmusról árulkodó tulajdonságai

Az AD12 pH mérő szilikon kupakkal és tároló oldattal kerül forgalmazásra, a maradéktalan biztonság biztosításának jegyében. A népszerűsége folyamatosan nő, ami elnézve a tulajdonságait nem meglepő. A pontosság ugyanúgy a sajátja, mint a könnyű használhatóság. Nemcsak pH, hanem EC és ORP mérésére is alkalmas, azaz nyugodtan nevezhető többfunkciós műszernek.

2020. 10. 02. 09:24:00
Cefre pH mérő nélkül lehet cefrét készíteni, de nem érdemes

A cefre pH mérő a hobbi, illetve hivatásos pálinkakészítők egyik nélkülözhetetlen kelléke. Ahhoz, hogy a karcos nedű alapját adó matéria megfelelő savtartalommal rendelkezzen, folyamatos ellenőrzés szükséges. A pH érték az érési ciklus során állandóan változik, így aztán az átalakulás mértékének detektálásával megragadható az a pillanat, amikor a cefre jellege éppen tökéletes, és megérett a továbblépésre.

2020. 08. 24. 11:00:00
A megfelelő föld pH mérő legfontosabb jellemzői

A föld pH mérő asztali és hordozható kivitelben egyaránt beszerezhető. Az, hogy mikor, melyik típus javasolható inkább, elsősorban az egyéni igények és az adott helyzethez kapcsolódó körülmények függvénye.

2020. 08. 19. 09:00:00
A bor pH mérő a hobbi és hivatásos borászok jó barátja

A bor pH mérő a borászok egyik leghűségesebb segítőtársa. Nélküle olyan sokatmondó adatoktól esnének el a gazdák, amelyeknek a hiánya konkrétan a bor minőségét veszélyeztetné. A bor komponensei alkotják annak érzékszervi tulajdonságait, vagyis, hogy milyen az íze, az illata, karaktere. Ennek megfelelően az ideális pH megőrzése, fenntartása az ízletes siker reményében nélkülözhetetlen.

2020. 08. 04. 09:00:00
Melyek az optimális pH mérés műszeres követelményei?

A pH mérés a megfelelő műszer segítségével gyerekjáték. De mit is jelent ezen a területen a “megfelelőség”? Az alábbi cikkünkben ezt a kérdést járjuk körül, közben megtalálva a releváns feleleteket.

2020. 05. 19. 09:00:00
Ad12 PH mérő, az egyik legnépszerűbb készülék

PH mérésre nemcsak ipari és laboratóriumi körülmények között lehet szükség, hanem akár a mindennapokban is. Ilyenkor jó szolgálatot tehet az Ad12 PH mérő műszer, ami lehetővé teszi a gyors és kényelmes adatkinyerést. Például, amikor meg akar bizonyosodni az otthoni medence vízének a minőségéről, esetleg a tápoldatok, öntözővizek, gyümölcslevek, must, bor, cefre PH értékét szeretné meghatározni.