Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

pH elektróda tulajdonságai

2020. 01. 08. 13:37:45
ADWA hordozható pH mérők
Az ADWA hordozható műszerek csoportja már profi műszerek kategóriáját takarja és általában professzionális tevékenységekkel kapcsolatban ajánljuk őket. Ezek a műszerek már képesek biztosítani a megfelelő pontosságot az ipari, környezetvédelmi mérésekben is, mint az ivóvíz, tejtermékek gyártása és feldolgozása, konzervipar, medencék, tavak, haltenyészetek, szennyvíztisztítók ellenőrzése, galvanizálás, nyomdaipari, élelmiszeripari tevékenységek stb.
A hordozható ADWA mérőműszerek már nagy tudású processzorokkal vannak ellátva, amelyek biztosítják az adatok elmentését, az adatok átvitelét a számítógépre vagy nyomtatóra, ezért egyes típusok megfelelnek a GLP elvárásoknak és alkalmazhatóak nem csak kültérien, de a laborokban is.
2019. 12. 21. 21:39:39
pH üveg membrán – a pH elektródák kulcsfontosságú része

A stabil és pontos pH mérés nagyon fontos feladat mind a laboratóriumi, úgy az ipari, mezőgazdasági pH mérések során. A pH szenzorok legfontosabb része a pH érzékeny üveg membrán. Lényegében ez a speciális üvegből készült nagyon vékony kis membrán biztosítja azt az óriási pH érzékenységet, amely 14 nagyságrendi H+ - ion koncentráció változást is képes követni ( 0-14 pH között).

Ez a cikk bemutatja a pH üveg membránok főbb paramétereit, amelyek kihatással vannak a teljes pH elektróda szenzor pontosságára.