Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

orp mérés

2022. 07. 10. 00:00:00
REDOXPOTENCIÁL ( ORP ) FOGALMA és MÉRÉSE

Redukciós-oxidációs (redox) reakciók legfontosabb paramétere a redoxpotenciál ( Az angol nyelvközegben ORP amely a Oxidation Reduction Potential rövidítése ).

A redukciós-oxidációs reakció folyamán az egyik anyag (redukáló szer) elektront ad le, a másik anyag (oxidáló szer ) elektront  vesz fel:

 

Red = Ox + e.

 

Ha egy közegben van a redukáló és oxidáló anyag, akkor ezt a rendszert redoxirendszernek nevezik.

2020. 05. 11. 10:00:00
Milyen ORP mérők állnak rendelkezésre?

Az ORP mérő használata sok esetben szükségessé válik például uszodákban, haltenyészetekben, hűtőtornyokban. A megfelelő eszközt annak függvényében érdemes kiválasztani, hogy pontosan milyen adatokat szeretne kinyerni a mérés során. Éppen ezért fontos, hogy tudja, milyen lehetőségek közül választhat a vásárláskor.

2020. 05. 07. 10:00:00
Mi az ORP és hogyan lehet mérni?

Ipari, illetve laboratóriumi környezetben gyakran szükségessé válhat az ORP mérés, amelynek pontos fogalmával sokan nincsenek tisztában. Pedig az uszodákban, a haltenyészetekben, fertőtlenítő szerek ellenőrzésénél, ivóvíz minőségellenőrzésnél olykor nélkülözhetetlenek lehetnek a kinyert adatok. Legyen szó vízfertőtlenítésről, víz csíramentesítéséről vagy klór koncentráció meghatározásáról, az ORP mérés biztosan napirendre kerül.

2020. 06. 05. 10:00:00
Kombinált ORP mérő precíz analízisekhez

A kombinált, platina elektróda a precízen üzemelő ORP mérő lelke. Ez a “részlet” ugyanis kerekké teszi az egészet, a pontos mérési eredmények borítékolásán keresztül. Az elektróda milyensége a sikeresség záloga.