Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

Miért van szükség a medence PH és klór mérő használatára?

Bármilyen medencéről is legyen szó, nagyon fontos, hogy a benne lévő víz minősége megfelelő legyen. Ennek érdekében különböző méréseket kell végrehajtani a medence PH és klór mérő műszerekkel, hogy megkapjuk a szükséges adatokat. Ez elsősorban a medencehasználók egészségének védelme miatt fontos, de a mérések által a medence szerkezetét is megóvhatjuk a negatív kémiai hatásoktól.

Klórtartalom mérése

Az uszodák, otthoni medencék vizét rendszeresen karban kell tartani. Az egyik legfontosabb feladat a vízfertőtlenítés, ami jellemzően klóros kezeléssel valósul meg. A klórt többféle formában is be lehet juttatni a vízbe, de bármelyik megoldást is választja, nélkülözhetetlen, hogy utána a mennyiségét folyamatosan ellenőrizze. Ha túl magas koncentrációban fordul elő ez az anyag, akkor bőr-, illetve nyálkahártya irritációt okozhat, a belélegzése pedig életveszélyes helyzetet is előidézhet. A medence PH és klór mérő használatával pontos méréseket lehet végezni ennek megelőzése érdekében.

PH-mérés

A klórtartalom meghatározása mellett kiemelt feladatot képez a PH ellenőrzése is. Az ideális érték valahol a 7,0 és 7,4 pH közötti tartományban van. Ha ennél alacsonyabb, akkor a víz savassá válhat, ez pedig „zavarosságot” okozhat, hosszútávon pedig a fémszerkezet korróziójához vezethet. Ha magasabb, akkor pedig irritációt idézhet elő a bőrön, nyálkahártyán, illetve mészkő-lerakódás keletkezhet, aminek szintén megvannak a maga negatív következményei. A medence PH és klór mérő rendszeres használata emiatt is javasolt.