Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

ADWA pH mérő blog

Az ADWA pH mérőket használókat szeretnénk kisegíteni blog cikkeinkkel, hogy jobban megismerjék a termékeket és helyesen tudjanak választani a termékek közül.
2018. 10. 31. 10:56:40
REDOXPOTENCIÁL ( ORP ) FOGALMA és MÉRÉSE

Redukciós-oxidációs (redox) reakciók legfontosabb paramétere a redoxpotenciál ( Az angol nyelvközegben ORP amely a Oxidation Reduction Potential rövidítése ).

A redukciós-oxidációs reakció folyamán az egyik anyag (redukáló szer) elektront ad le, a másik anyag (oxidáló szer ) elektront  vesz fel:

 

Red = Ox + e.

 

Ha egy közegben van a redukáló és oxidáló anyag, akkor ezt a rendszert redoxirendszernek nevezik.

2018. 01. 19. 20:01:36
pH mérő kiválasztása

Miért okoz gondot a pH mérő kiválasztása?

Még a profi kémikusoknak is problémát okoz a pH mérők helyes kiválasztása. Nagyon sokféle pH mérő létezik. Vannak pH mérők, amelyekben lehet választani elektróda típust. Na melyiket is válasszam? Mi a különbség közöttük? Kell nekem a drágábbik? Biztosan jobb a drágábbik pH mérő? Ilyen és hasonló gondolatok cikáznak az emberek fejében, amikor dönteni kell. Ebben a blogcikkünkben megpróbálunk segíteni a pH mérő kiválasztásában.

2017. 10. 23. 12:50:55
Kombinált pH elektróda felépítése

Mi az a kombinált pH elektróda?

A mai modern pH elektródák általbán kombinált típusúak, vagyis egy elektródatestben van beépítve a pH-érzékeny üveg membrán elektróda és a referencia elektróda. Vannak még, úgynevezett "3 az 1-ben" típusú elektródák, amelyeknek a testébe még a hőmérséklet érzékelő is be van építve. Ez azért jó, mert így a hőmérsékletmérés az elektróda közvetlen közelében történik, ami növeli a hőmérséklet kompenzáció pontosságát. Ebben az esetben, a kombinált pH-elektróda az alap BNC csatlakozón kívül, tartalmaz még egy kábel kimenetet a  hőmérséklet érzékelő csatlakoztatására.

             

Keresés