Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A talaj pH mérés hasznos (kertészeti) lépés!

A talaj pH értékének precíz megállapítása több szempontból prioritást élvez. Ez a kijelentés olyannyira igaz a gyakorlati életben, hogy sokan az otthonukban is hasznát veszik a mérőműszereknek. Akik kedvelik a növényvilágot, és szeretnének hozzájárulni a környezetük fejlődéséhez, azoknak egy pH mérő valódi megmentővé válhat.

Meszes vagy szikes talaj az optimális?

Nagy általánosságban elmondható, hogy növénye válogatja, milyen típusú talaj az ideális. Vannak olyan gyümölcsfák vagy éppen virágzó bokrok, amik egymástól merőben eltérő talajszerkezetet igényelnek. Ebbe pedig beletartozik a pH különbözősége is. Ez eltérő trágyázási módszerekkel, illetve oldatok bejuttatásával befolyásolható. Vagyis a pH mérés nemcsak laboratóriumi, munkahelyi környezetben kerülhet a figyelem célkeresztjébe. A talaj minősége természetesen teljes egészében nem változtatható meg. Viszont a pontos pH ismeretében, lépéseket tehet a javítása érdekében. A növények garantáltan meghálálják ezt a fokú gondoskodást.

A talaj pH csak hordozható műszerrel mérhető?

A pH mérés asztali és hordozható modell közbenjárásával is kivitelezhető. Ha nem igényli a terepen való mérést, ha odakint inkább csak a mintavételezéssel foglalkozna, akkor az asztali variáció is tökéletes választás. Ezzel szemben, ha szívesen szembesülne azonnal a nagy kijelzőn megjelenő értékekkel, akkor az ipari kivitelű alternatívában érdemes gondolkodnia.

A talaj pH mérés pontossága nem lehet kérdés!

Az Adwa által kínált paletta tagjai jó minőségűek. Ez a nagy tudásban, a több pontú kalibrálhatóságban és a hőmérséklet kompenzáltságban jelenik meg. A pontosság így nem képezheti vita tárgyát. A teljes puffer készletnek és az elérhető áraknak hála, az EU-ban gyártott, stramm termékek megkönnyíthetik a mérés folyamatát.

Tartalomhoz tartozó címkék: talaj pH talaj pH mérő