Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk.

A pH elektróda a precíz mérés egyik záloga

A pH elektróda a pH mérő lelke. Tehát az épségének a megőrzése elsőbbséget élvező feladat, lévén így a műszer pontossága és hatékonysága is fenntartható. A jelenleg forgalmazott típusokat szilikon kupakkal és tárolóoldattal postázzuk, éppen a fenti, épség megkímélő cél érdekében.

Mennyi a pH elektróda átlagos élettartama?

Sok mindentől függ, hogy az elektróda milyen hosszú ideig bírja a gyűrődést. Alapesetben, amikor minden körülmény ideális, és a használat abszolút rendeltetés szerinti, akkor 12-18 hónapban reális gondolkodni. Természetesen az alkalmazás sűrűsége jócskán módosíthat ezen az értéken.

A tároló oldat nagyban felelős az elektróda épségéért. A fél éves gyártói garancia a fenti adatok ismeretében kifejezetten kedvező. Viszont garanciális cserétől függetlenül, ha nagy igénybevételnek van kitéve az eszköz, akkor érdemes biztosra menni, és csere elektródát beszerezni. Így, ha felüti fejét a gond, akkor az késlekedés nélkül orvosolhatóvá válik.

A meghibásodásnak több jele is mutatkozhat. Ha irreális értékeket mér a műszer, vagy ha a puffert nem ismeri fel, az egyaránt az elektróda elfáradására utal. Olykor egy-egy kalibráció helyre tudja állítani az egyensúlyt, de természetesen idővel kikerülhetetlenné válik a csere.

A strapabíró, stramm kivitelű, gazdaságosan, elérhető áron beszerezhető mérőműszer több ponton kalibrálható, hőmérséklet kompenzált és pontos. A precizitást az elektróda milyensége borítékolja, ezért is lényeges a folyamatos karbantartás.

Mekkora kiadást jelent a pH elektróda cseréje/beszerzése?

Kedvező feltételekkel ruházhat be új elektródára. A kiváló állapot állandó garantálása a pontos mérések sarokköve, illetve az elégedettségre okot adó eszközhasználat kulcsa.

Tartalomhoz tartozó címkék: pH mérő pH elektróda